Hoe werkt de administratie als je personeel in dienst hebt?
Als u personeel in dienst heeft, dient u een loonadministratie bij te houden. Zo heeft de belastingdienst inzicht in de gegevens over de medewerkers en loonbetalingen.

Wat is een loonadministratie?
De loonadministratie bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen. U moet dan denken aan documenten als een loonstaat, een loonstrook en een jaaropgave. Dit zijn documenten die van belang zijn om het loon en verschuldigde bedragen te berekenen. Hiervoor moet u dus ook verminderingsbeschikkingen, loonbelastingverklaringen en door werknemers afgegeven abonnementen en kaartjes, mits zij een onkostenvergoeding krijgen voor het reizen per openbaar vervoer, bewaren.
Ook andere beloningen zoals afdrachtsverminderingen, eindheffingen en verstrekkingen, onkostenvergoedingen en onkosten voor de carpool- of vrij-vervoerregeling moeten zo geadministreerd zijn, dat het overzicht uit de computer direct helder is. De gehele loonadministratie moet in principe, net zoals bijvoorbeeld het grootboek en de in- en verkoopadministratie zeven jaar bewaard worden.

Een loonadministratie opzetten
Als starter of sterk groeiend ondernemer kan een loonadministratie aanleggen wat lastig zijn. Zoek Je Hulp wil u hierbij helpen om met partijen in contact te komen waarbij u van te voren de kosten en mogelijkheden in beeld krijgt alvorens u om tafel gaat zitten met één of meerdere partijen. De loonadministratie bestaat uit veel verschillende soorten formulieren.

De 3 belangrijkste op een rij:
1) Loonstaat
2) Loonstrook
3) Jaaropgave

Veel ondernemers besteden hun loonadministratie uit aan administratie-, accountantskantoren. Spreek goed af met het kantoor wat zij hiervoor doen en wat er van u wordt verwacht.
De voor- en nadelen van uitbesteding:

Voordelen van uitbesteden:

- U hoeft zich niet te verdiepen in de vele regels
- U bent er geen tijd meer aan kwijt
- U hoeft niet de allerlaatste wijzigingen in de gaten te houden.
- De loonadministrateur kan (lastige) vragen van personeelsleden beantwoorden
- Het hoeft niet te duur te zijn (vraag offertes aan bij verschillende kantoren en vergelijk)
- U geeft de financiële risico’s uit handen
- U geeft het in beheer bij mensen die er veel verstand van hebben

Voordelen van zelf doen:
- U bespaart geld
- Het is technisch gezien niet al te moeilijk
- U houdt zelf al het overzicht
- Er zijn veel softwareprogramma’s die u helpen bij uw loonadministratie

Op onze site kunt u op een eenvoudige wijze offertes aanvragen bij de aangesloten kantoren. In het in te vullen vragenformulier kunt u specifiek aangeven hoe u uw bedrijfsstructuur opgebouwd heeft en hoe de daarbij behorende administratie eruit ziet, wat u nu betaalt en wat daar voor gedaan wordt.

Tevens kunt u aangeven wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zoek Je Hulp gaat uiteraard vertrouwelijk om met uw gegevens. Zoek Je Hulp stuurt uw aanvraag door naar kantoren bij u in de regio die voldoen aan de door u opgegeven wensen en zij brengen u een vrijblijvende offerte uit. Hieruit kunt u een keuze maken welke offerte het best bij u en uw bedrijf past.

Door het ingevulde vragenformulier over uw bedrijf kan het kantoor die uw aanvraag heeft ontvangen een reële offerte uitbrengen. U kunt er tevens voor kiezen in onze site naar de aangesloten kantoren te kijken en daaruit uw keuze te maken van welke kantoren u een offerte zou willen ontvangen. Als u de offertes heeft ontvangen, zal Zoek Je Hulp contact met u opnemen of u een keuze heeft kunnen maken, of dat u een nieuwe opdracht voor offertes wil.

NIEUW AANGESLOTEN BEDRIJVEN

ZOEK JE SALARIS ADMINISTRATIE KANTOOR

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van o.a. het laatste nieuws, nieuwe functionaliteiten en aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief’

Zoek-Je-Hulp.nl is een formule op verschillende gebieden, branches en bedrijfsgroepen die u gericht kan helpen met het zoeken van de juiste partij voor u of u als organisatie onder de aandacht kan brengen bij een grote groep afnemers van diensten. 

Volg ons op